Bratsberg Gruppen og Fjellvåken kjøper Lietorvet i Skien av Citycon

- Vi vil revitalisere Lietorvet kjøpesenter i Skien og se på planene for utbyggingen av leiligheter og kontorer i nordre bydel bak kirken med nye øyne.

Bratsberg Gruppen AS, som en av Grenlands største eiendomsaktører, og Fjellvåken Holding AS, eier av ca. 20.000 m2 næringseiendom inkl. flere dagligvareforretninger, går sammen og kjøper eiendommen Lietorvet i Skien sentrum av CityCon.

Solid utviklerkompetanse

Sammen har disse aktørene solid lokalkunnskap og kompetanse på kjøpesenter- og bydelsutvikling.

- Lietorvet er et viktig handels- og servicesenter som er sentralt for videre utvikling av nordre bydel. Sammen med leietagere skal vi revitalisere senteret, sier Haavard Skare, adm. dir. i Bratsberg Gruppens datterselskap Bratsberg Næringseiendom AS.

Investerer 40 millioner

I tillegg til kjøpesummen har partene planer om å investere om lag 40 millioner kroner i rehabilitering og ombygging av kjøpesenteret og senterets matbutikk i løpet av første halvår 2018.

Lietorvet senter har et areal på 8 800 kvm og parkeringskapasitet på 235 plasser. 27 butikker omsetter for 422 millioner kroner (2015).
Senteret har en bred butikkmiks innen faghandel og er meget godt innarbeidet i Skiensområdet. Kjøpesenteret kan skilte med suverent den størst omsetningen per kvm av alle kjøpesentre i Grenlandsregionen og betjener en stor del av Skiens og Siljans befolkning.

Sterkt partnerskap ser på utbyggingsplaner på nabotomt med nye øyne

Som en del av kjøpet inngår også naboeiendommen, som nylig er regulert til kombinasjon av bolig, forretning og parkering.

Bratsberg Gruppen, Fjellvåken Holding, Betonmast Hæhre Eiendom AS og PBBL (Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag) går nå sammen og etablerer et felles selskap for utvikling av denne eiendommen. Samlet utbyggingskostnad for boligprosjektet vil utgjøre i størrelsesorden NOK 250 mill.

- Vi skal se på utbyggingsplanene med nye øyne og med fokus på boligbygging, sier Andreas Finsrud og Petter Øygarden, adm. dir. i Bratsberg Gruppen.- Vi ønsker å finne gode løsninger på uterom og forbindelser mellom byggene og ikke stenge innsynet til Skien Kirke fra nord – byens mest kjente landemerke.

- Vi har stor tro på at boligutbygging vil bidra til å skape en mer attraktiv og levende nordre bydel, sier de nye eierne.

Om partene

Bratsberg Gruppen har gjennomført store byutviklingsprosjekter. De største i Grenland er Bratsberg Brygge , Porselensfabrikken og Norrøna Brygge i Porsgrunn og Klosterøya i Skien.

Fjellvåken Holding er majoritetseier i Butikkpartner AS, en betydelig eier av dagligvareforretninger i Grenlandsregionen.

Betonmast/Hæhre Eiendom AS har bygget ut flere store boligprosjekter i Grenland de senere år, bl.a. Bratsberg Brygge og Norrøna Brygge i Porsgrunn og Klosterøya Vest i Skien.

PBBL (Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag) er Grenlands største og raskest voksende boligbyggelag med over 15.000 medlemmer.

For mer informasjon, kontakt

Petter Øygarden, Bratsberg Gruppen AS, mob. 911 56 687, petter.oygarden@bratsberggruppen.no

Haavard Skare, Bratsberg Næringseiendom AS, mob. 909 45 801, haavard.skare@bratsbergeiendom.no

Andreas Finsrud, Fjellvåken Holding AS, mob. 480 24 510, andreas@butikkpartner.no

Developed by Aplia - Content by IndiciPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.